Bănci și Asigurări

ASF include în planul de redresare al City Insurance măsuri concrete de redresare

ASF include în planul de redresare al City Insurance...

Autor: Liviu Popescu

17.06.2016, 00:00 412

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care monitorizează şi controlează piaţa de capital şi cea de asigurări din România, a decis ieri să modifice planul de redresare financiară întocmit şi prezentat de City Insurance. Astfel, Autoritatea a inclus măsuri concrete de redresare a situaţiei financiare cu termene ferme prevăzute pentru fiecare etapă/măsură asumată.

City, unul dintre cei mai mari 10 asigurători care vând poliţe generale din piaţa locală, se află de la jumătatea lunii aprilie în redresare financiară, în urma unui control al ASF care a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii.

Potrivit raportului ASF, City Insurance, companie controlată de omul de afaceri Dan Odobescu (cumnatul fostului premier Adrian Năstase), avea un grad ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de circa 43%, iar coeficientul de lichiditate se situa la 0,83, adică sub limita minimă legală de 1. De asemenea, ASF a decis să aprobe rezultatele controlului periodic efectuat la Allianz-Ţiriac Pensii Private. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO