Bănci și Asigurări

ASF: Noile prevederi din legea ASF creează premisele unei mai bune funcţionări a instituţiei şi sprijină dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare

ASF: Noile prevederi din legea ASF creează premisele...

Autor: Cristina Bellu

21.05.2021, 16:07 211

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că noile prevederi incluse în legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea instituţiei creează premisele unei mai bune funcţionări a organizaţiei şi sprijină totodată dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) salută promulgarea de către Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară”, spun reprezentanţii ASF..

În plus, noua lege oferă şi instrumente adecvate întăririi capacităţii instituţionale a ASF, care sunt necesare pentru punerea în practică a obiectivelor şi strategiilor pe care conducerea instituţiei şi le-a asumat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. Organizaţia contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO