Bănci și Asigurări

ASF: Nu putem stabili noi tarifele la RCA

Autor: Andrei Cîrchelan

14.01.2015, 00:05 410
Tarifele poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) nu pot fi reduse prin intervenţia autorităţilor pentru că asigu­rătorii sunt liberi să-şi stabilească preţurile pentru a-şi putea acoperi costurile cu despăgubirile, spun reprezentanţii autorităţii de supraveghere şi brokerii de asigurări. Ei precizează că asigurătorii au pierderi din poliţele RCA şi că majorarea tarifelor, în special în cazul tinerilor, este o reacţie la riscurile existente.
 
„Cei care sunt în această plajă de vârstă, până în 30 de ani, nu sunt atractivi pentru asigurătorii care practică tarife mari. Pe statisticile lor, aceşti potenţiali asiguraţi sunt riscanţi. Asigurarea e obligatorie, condiţiile sunt stabilite prin lege, nu pot fi schimbate, iar singurul instrument al societăţilor este preţul“, a declarat Paul Dumitru, managing partner al Crux Insurance Broker, prezent la emisiunea ZF Live.
 
Discuţia a avut loc într-un context în care tarifele RCA pentru tineri sunt chiar şi de patru-cinci ori peste costul unei poliţe pentru şoferii mai în vârstă. De exemplu, un tânăr şofer de 22 de ani din Bucureşti cu un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1.400 de centimetri cubi plăteşte între 2.370 de lei şi 3.540 de lei pe an. Ministrul finanţelor a cerut săptămâna trecută au­to­rităţii de supraveghere să găsească o soluţie în acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO