Bănci și Asigurări

ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,8%

ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,5...

Autor: Mircea Nica

10.12.2020, 08:30 53

♦ Nicu Marcu, preşedintele ASF: Ştim foarte bine că segmentul RCA este destul de concentrat şi două companii deţin o concentrare excesiv de mare, iar în ultimele şase luni am supravegheat extrem de atent această concentrare.

Piaţa asigurărilor din România a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2020 un volum al primelor brute subscrise de 8,5 mld. lei, în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară a anului trecut, a spus ieri Valentin Ionescu, di­rector la Direcţia de strategie şi stabilitate financiară din cadrul Autorităţii de Su­pra­veghere Fianciară (ASF), în cadrul unei videoconferinţe.

„Primele brute subscrise au ajuns la 8,5 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, în creştere faţă de septembrie 2019, de 4,8%. Piaţa asigurărilor creşte în ciuda problemelor cauzate de pandemie“, a spus Valentin Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO