Bănci și Asigurări

ASF: Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale este solid din punct de vedere financiar, cu o rată de solvabilitate de trei ori mai mare decât nivelul minim legal

ASF: Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2022, 09:54 142

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost reconfirmat ca fiind solid financiar şi aliniat prevederilor şi cerinţelor regimului Solvabilitate 2, în urma auditului realizat de ASF şi EIOPA, rata de solvabilitate fiind de 332,9%, faţă de un nivel minim legal de 100%.

„Ne bucură mult recunoaşterea performanţelor PAID, cu atât mai mult cu cât acest audit a fost unul extrem de riguros şi detaliat, la un nivel de complexitate superior altor controale financiare. Această reconfirmare validează eforturile depuse de întreaga echipă pentru alinierea la cerinţele şi exigenţele regimului de supraveghere Solvabilitate II, astfel încât să oferim un nivel adecvat de protecţie clienţilor noştri, aşa cum ne-am asumat încă de la început”, a declarat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

Scopul evaluării BSR este de a facilita aprofundarea riscurilor şi vulnerabilităţilor din sectorul asigurărilor din România, respectiv elaborarea de rapoarte privind constatările şi concluziile auditorilor.

Conform procedurii, au fost analizate portofoliile de asigurări, obligaţiile din contractele de asigurare şi fundamentarea valorilor economice atribuite rezervelor tehnice în temeiul Directivei Solvabilitate II.

„Alături de această reconfirmare, dovada sustenabilităţii PAID stă şi în faptul că deţinem cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 1 miliard de euro, parteneriatele internaţionale în acest sens provenind, pentru mai bine de 50% din această capacitate, de la reasiguratori cu rating AA”, a explicat Nicoleta Radu.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundaţii - Alunecări de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO