Bănci și Asigurări

ASF prelungeşte agonia City Insurance: în următoarea perioadă trebuie să decidă între rezoluţie şi faliment

ASF prelungeşte agonia City Insurance: în următoarea...

Autor: Anelis Baciu

12.04.2017, 00:05 3168

Planul de redresare în cazul City Insurance, companie deţinută de omul de afaceri Dan Odobescu, a eşuat, drept urmare în perioada următoare Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va analiza situaţia asigurătorului şi va decide oportunitatea declanşării mecanismului de rezoluţie. ASF va decide practic între rezoluţie şi faliment.

 
Mecanismul de rezoluţie va fi declanşat în condiţiile în care în urma analizei ASF va constata că sunt şanse ca o parte din City Insurance să fie salvată la costuri rezonabile. Rezoluţia înseamnă de fapt o restructurate a companiei de către o autoritate competentă, Fondul de Garantare a Asiguraţilor, prin utilizarea a trei tipuri de instrumente: vân­za­rea activităţii şi a portofoliului, insti­tuţia-punte şi separarea ac­ti­velor viabile de cele proaste.
 
Dacă în urma analizei, ASF decide că aplicarea rezoluţiei ar fi prea costisitoare sau rezultatele nu ar fi cele scontate, alternativa rămâne falimentul.
 
Totuşi, capitalizarea compa­niei ar putea scoate City Insu­rance din impas, iar în acest caz nu se va mai pune problema rezoluţiei. City Insu­rance are nevoie de o infuzie de capital de circa 30 de milioane de euro pentru îndeplinirea cerinţelor minime de solvabilitate şi capital con­form regimului Solvency II. Necesarul de ca­pi­tal este de 1,5 ori mai mare decât capitalul actual al asigu­rătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO