Bănci și Asigurări

ASF: Preţul mediu la asigurarea RCA pentru transportatori nu a mai crescut în martie

ASF: Preţul mediu la asigurarea RCA pentru...

Autor: Anelis Baciu

27.04.2016, 16:39 196

Prima medie pentru poliţele auto obligatorie (RCA) achiziţionate de transportatori pe un an s-au stabilizat în luna martie, susţine Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Mai mult, datele ASF arată că pe anumite categorii de tonaj preţul mediu al asigurării RCA este în scădere. De exemplu, în cazul autocamioanelor de peste 16 tone, prima medie RCA a scăzut în martie cu 3% faţă de februarie, până la 8.095 de lei.

„Luna martie marchează consolidarea unui fenomen de temperare şi, pe anumite segmente, de corecţie a majorărilor de prime înregistrate pe fondul reaşezării pieţei RCA din ultimele luni”, precizează ASF.

Peste 26.260 de poliţe pe un an pentru autoutilitare şi autocamioane au fost încheiate în luna martie a acestui an, cu 67% mai mult decât în iunie 2015, respectiv cu 19% mai mult decât în februarie 2016.

Pentru vehiculele destinate transportului de persoane, prima medie RCA aferentă poliţelor pe un an a urcat în martie cu 5% faţă de februarie, până la 4.848 de lei, pe fondul creşterii cu 5% a tarifelor pentru grupa 18-40 locuri. De asemenea, au continuat să crească tarifele pentru vehiculele în leasing, cu până 18-19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO