Bănci și Asigurări

ASF respinge acuzaţiile COTAR: Temele supuse atenţiei publice nu sunt corect fundamentate şi prezintă distorsionarea realităţii

ASF respinge acuzaţiile COTAR: Temele supuse atenţiei...

Autor: Mircea Nica

01.05.2020, 12:12 114

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că problemele ridicate de Confederaţia Operatorilor şi Transporatorilor Autorizaţi din România (COTAR) nu sunt corect fundamentate şi prezintă o distorsionare a realităţii, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

“C.O.T.A.R. este o organizaţie ce reprezintă interesele unei bresle respectabile, care aduce contribuţii semnificative la Produsul Intern Brut, dar fără legătură cu pieţele financiare non-bancare reglementate şi supravegheate de A.S.F.

Prin urmare, apreciem că reprezentanţii C.O.T.A.R. nu au abilităţile şi expertiza necesare  pentru a exprima o opinie cu privire la activitatea de supraveghere şi cu atât mai puţin cu privire la mecanismele de funcţionare a pieţei asigurărilor.

Acest fapt reiese foarte clar şi din analiza informaţiilor şi datelor cuprinse în scrisoarea deschisă publicată recent de C.O.T.A.R.”

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO