Bănci și Asigurări

ASF: Riscurile de asigurare rămân la nivelul mediu pe piaţa europeană. Semnalele indică, totuşi o inversare de trend, pe alocuri cu tendinţa de creştere

ASF: Riscurile de asigurare rămân la nivelul mediu pe...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2020, 11:15 121
Ţările europene par a fi dependente în acest moment de programele comunitare de relansare economică, proiectul european NextGenerationUE oferind o stimulare economică mai puternică decât estimările iniţiale, consideră  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 

”Chiar dacă incertitudinile şi riscurile pentru economiile UE rămân ridicate, ca urmare a noului val al pandemiei COVID-19 care presupune cheltuieli sanitare sporite şi generează un impact mai pregnant asupra evoluţiei economice, o influenţă pozitivă o poate avea programul de redresare economică NextGenerationUE”.

În plus, deşi impactul  noului ”lockdown” asupra dezvoltării economice europene este puternic, el nu are încă  aceeaşi amplitudine ca în luna martie, ceea ce poate reprezenta un semnal pozitiv pentru evoluţiile viitoare, in lipsa altor evoluţii adverse. 

În opinia ASF, o dovadă în acest sens ar putea fi şi faptul că preţul petrolului a crescut cu mult peste 40 dolari pe baril, chiar dacă pandemia pare să restrângă orice creştere a cererii în viitorul apropiat.

În ceea ce priveşte piaţa de asigurări, societăţile sunt expuse în continuare la niveluri foarte ridicate ale riscului macro, în timp ce riscurile de piaţă, credit, profitabilitate şi solvabilitate au scăzut la nivel mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO