Bănci și Asigurări

ASF se uită mai atent unde cedează firmele de asigurări riscurile

ASF se uită mai atent unde cedează firmele de...

Autor: Anelis Baciu

08.09.2014, 00:06 238
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va controla mai strict activitatea de reasi­gurare a companiilor locale de asigurări după ce a aprobat în consiliu o normă care prevede obli­gativitatea aplicării unei limite de 40% a rezervelor aferente anumitor contracte de reasigurare.
 
Practic, asigurătorii vor fi nevoiţi să constituire rezerve chiar şi în cazul în care au reasigurare dacă cedarea de prime nu s-a făcut la o societate din Europa care să aibă un rating acordat de cel puţin una dintre agenţiile de rating respectabile. Autoritatea acceptă numai reasigu­rători evaluaţi de Standard & Poor’s, A M Best, Moody’s şi Fitch.
 
Decizia de reglementare a activităţii de reasi­gurare vine pe fondul unor probleme identificate la Astra, compania omului de afaceri Dan Adamescu aflată în prezent sub administrare specială.
 
 
 
Asigurătorul transferase anul trecut riscul de catastrofă naturală către reasigurători fără rating, în condiţiile în care are un portofoliu de circa două milioane de locuinţe asigurate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO