Bănci și Asigurări

Asigurări: Cheltuielile cu comisioanele şi administrarea poliţelor au „muşcat“ o treime din subscrieri

Asigurări: Cheltuielile cu comisioanele şi...

Autor: Anelis Baciu

30.09.2015, 00:08 492

Asigurările auto au generat cele mai mari eforturi financiare pentru asigurători, după ce cheltuielile de administrare şi achiziţie pe cele două segmente au cumulat 860 de milioane de lei în semestrul I.

Cheltuielile de achiziţie şi cele cu administrarea poliţelor au totalizat în primul semestru al acestui an 1,3 miliarde de lei (292 mil. euro) la nivelul pieţei de asigurări, adică aproximativ o treime din primele brute subscrise, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Comisioanele plătite intermediarilor pentru vânzarea poliţelor au însumat 588 mili­oa­ne de lei, în timp ce costurile de administrare au fost de 680 de milioane de lei.

Dacă la acestea se adaugă cheltuielile cu daunele şi alte costuri operaţionale, mulţi acţionari sunt nevoiţi să mai scoată şi alţi bani din buzunar în afara celor încasaţi din prime pentru a-şi ţine în viaţă businessurile. În alte ţări europene cheltuielile de achiziţie şi administrare se situează la circa 20-25% din volumul susbcrierilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO