Bănci și Asigurări

Asigurările Casco rămân la jumătate faţă de anii de boom. Vânzările au stagnat în T1

Asigurările Casco rămân la jumătate faţă de anii de...

Autor: Anelis Baciu

15.08.2016, 00:07 409

Vânzările de asigurări auto facultative (Casco), cel mai lovit de criză business al asigurătorilor locali, nu reuşesc să găsească din nou calea spre creştere, şi acest lucru în condiţiile în care piaţa de leasing, factorul de creştere accelerată pentru segmentul Casco în perioada de dinainte de 2008, şi-a reluat avansul.

Volumul primelor brute subscrise de asigurătorii locali pe segmentul Casco ajungea la finalul lunii martie a acestui an la 405 mil. lei (91 mil. euro), un nivel similar cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Stagnarea vânzărilor de poliţe Casco de anul trecut vine în condiţiile în care piaţa de leasing, principala sursă de business pentru asigurătorii Casco, a crescut în primele trei luni ale anului cu 30%, până la 456 mil. euro.

În timp ce piaţa de leasing recuperează terenul pierdut în criză, piaţa asigurărilor Casco nu face paşi în această di­recţie, vânzările menţinându-se la jumătate faţă de nivelul în­registrat în 2008, când în trei luni ajungeau la 800 mil. lei, iar anual se ridicau la circa 3 mld. lei. De altfel, în 2008-2009, vânzările de poliţe Casco erau dominante în por­tofoliile companiilor de asigurări generale, ponderea aces­tora fiind de circa 40%, în timp ce poliţele auto obligatorii (RCA) reprezentau circa o treime din total. În prezent asigurările RCA au ajuns să reprezinte jumătate din vânzările totale de asigurări generale, în timp ce ponderea asigurărilor auto facultative s-a contractat la 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO