Bănci și Asigurări

Asigurările de sănătate, teren de joacă doar pentru 5 jucători

Asigurările de sănătate, teren de joacă doar pentru 5...

Autor: Anelis Baciu

21.06.2019, 08:40 436

Toţi asigurătorii vorbesc despre oportunităţile din piaţa poliţelor de sănătate, însă numai Allianz, Signal Iduna, Groupama, Generali şi NN vând efectiv.

Piaţa asigurărilor de sănătate, segmentul despre care toţi asigurătorii vorbesc şi unde toţi vor să fie prezenţi, este de fapt terenul de joacă al unui număr restrâns de jucători, respectiv cinci, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Allianz-Ţiriac, Signal Iduna, Groupama, Generali şi NN au împreună 98% din vânzările totale de asigurări de sănătate din primele trei luni din 2019, echivalentul a 91 mil. lei. Cu alte cuvinte, ceilalţi jucători nu există în piaţă.

Allianz-Ţiriac, companie con­trolată de grupul german Allianz împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac, este de departe lider pe seg­mentul asigurărilor de sănătate, cu o cotă de piaţă de aproape 40%, echivalentul unor prime subscrise de peste 37 mil. lei în primul trimestru din 2019.

Pe locul secund, cu aproape un sfert din vânzările totale, se po­ziţio­nează tot un asigurător cu acţionariat german, respectiv Signal Iduna.

Groupama, sucursala locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, completează podiumul clasa­mentului din asigurări de sănătate, în condiţiile în care a înregistrat vânzări de 15,4 mil. lei, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 16,5% la finalul lunii martie 2019.

Groupama a luat locul City Insurance, care a dispărut complet din piaţa de asigurări de sănătate în primele trei luni ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO