Bănci și Asigurări

Asigurările de garanţii prind teren cu aproape o dublare a subscrierilor în S1/2020. City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, conduce şi acest segment. Pe podium în topul asigurărilor de garanţii se plasează City Insurance, Onix Asigurări şi ABC Asigurări

Autor: Mircea Nica

02.11.2020, 19:15 221

Asigurările de garanţii, care sunt incluse în categoria asigurărilor gene­rale, au înregistrat un volum al primelor brute subscrise în primul semestru (S1) din 2020 de 231 mil. lei, după un avans semnificativ de 90%, adică după aproa­pe o dublare a subscrierilor comparativ cu primele şase luni din anul anterior, po­trivit da­telor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF).

Asigurările de garanţii fac parte din ca­tegoria instrumen­telor de garantare eli­gibile şi pre­văzute în legislaţia achi­ziţiilor pu­blice, reprezentând o alter­na­tivă mai rapidă şi mai convena­bi­lă fa­ţă de scrisoarea de garanţie bancară.

Principalele tipuri de garanţii sunt cea de participare la licitaţie, de bună execuţie, de returnare a avansului şi de bună execuţie pentru perioada de garanţie sau notificare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO