Bănci și Asigurări

Asigurările obligatorii şi facultative de locuinţă au ajuns la un volum al subscrierilor de 475,7 mil. lei în 9 luni/2022, consemnând un avans de 9,2%

Asigurările obligatorii şi facultative de locuinţă au...

Autor: Mircea Nica

28.01.2023, 11:09 234

♦ Asigurările obligatorii de locuinţe au consemnat în 2022 cel mai mic ritm de creştere din ultimii cinci ani, de 1,5%, până la subscrieri de 132,4 mil. lei, în timp ce asigurările facultative au crescut cu 12,4%, până la subscrieri de 343,3 mil. lei ♦ Poliţele asigurărilor facultative de locuinţă reprezintă în continuare o pondere semnificativă din totalul subscrierilor pe zona de locuinţă, respectiv 72,2%.

Asigurările obligatorii şi fa­cultative de locuinţă au consemnat un avans al primelor brute subscrise de 9,2% în primele nouă luni din 2022, până la 475,7 mil. lei, potrivit infor­ma­ţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigu­rărilor în primele nouă luni din 2022.

Deşi ritmul de creştere a volumu­lui de prime brute subscrise pe zona lo­cu­in­ţelor pare că rămâne la un avans consistent, de fapt asigurările faculta­tive sunt motorul care propulsează piaţa asigurărilor de locuinţe, repre­zentând 72,2% din totalul subscrieri­lor, respectiv 343,3 mil. lei.

Cu toate acestea, deşi un avans al subscrierilor pe zona asigurărilor facultative de locuinţă înseamnă în final un nivel mai mare al protecţiei şi dezvoltarea pieţei, piaţa rămâne an­corată la cele puţin peste 1,8 milioane de locuinţe asigurate, având în vedere că poliţele facultative de locuinţă nu pot fi achiziţionate fără o poliţă obli­gatorie de locuinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO