Bănci și Asigurări

Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru şoferii cu risc scăzut de daune

Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru...

Autor: Mediafax

10.03.2017, 17:00 1056
Companiile de asigurări vor putea oferi preţuri mai mici şoferilor cu riscuri bune, spre deosebire de situaţia actuală, când pla­fonarea tarifelor a dus la cazuri în care şo­ferii cu conduită bună plătesc aproape cât cei cu istoric ridicat de daune, se arată într-un comunicat transmis de Uniunea Na­ţio­nală a Societăţilor de Asigurare şi Reasi­gu­rare din România (UNSAR).
 
UNSAR arată că, în ciuda informaţiilor vehi­culate privind creşterea nejustificată a pre­ţurilor RCA, preţurile poliţelor pentru toate categoriile de clienţi au fost într-o con­tinuă scădere în perioada august-octombrie 2016, înaintea aplicării tarifului maximal. Mai mult, „segmentele cu risc scăzut de dau­ne, cum ar fi autoturismele deţinute de per­soane fizice, au beneficiat, pe tot par­cur­sul anului 2016, de fluctuaţii mici ale pri­me­lor medii, în ciuda plafonării im­puse începând cu jumătatea lunii noiembrie“.
 
În opinia asigurătorilor, „principalii be­ne­ficiari ai plafonării tarifelor au fost seg­men­tele de clienţi cu daunalitate mare“. În plus, „schimbarea sistemului bonus/malus prin scăderea numărului claselor de bonus şi modificarea coeficienţilor de ajustare a făcut ca diferenţa dintre preţul poliţei RCA pentru un client cu o conduită bună şi unul cu daune (strict din aplicarea sistemului bonus/malus) să nu fie mai mare de 15%“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO