Bănci și Asigurări

Asigurătorii au ajuns să vândă 280.000 de poliţe de locuinţe în fiecare lună

Asigurătorii au ajuns să vândă 280.000 de poliţe de locuinţe în fiecare lună

Cele mai multe despăgubiri achitate de companiile de asigurări pe poliţe de locuinţe în ultimii ani au fost pentru daune produse de inundaţii

Autor: Ciprian Botea

02.06.2015, 00:06 189
Companiile de asigurări au vândut în primul trimestru aproape 850.000 de poliţe de asigurare a locuinţelor, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea primelor subscrise în această perioadă a crescut cu numai 4%, la 113 milioane de lei, în condiţiile în care clienţii au încheiat mai multe asigurări obligatorii, iar primele în cazul asigurărilor facultative s-au diminuat.
 
Asigurările obligatorii, care au repre­zentat jumătate din contractele nou-înche­iate în primul trimestru, acoperă mai puţine riscuri (incendiu, cutremuri şi alunecare de teren) şi doar la o valoarea de maximum 20.000 de euro, astfel că sunt mai ieftine decât cele facultative.
 
Totodată, în cazul poliţelor facultative preţurile au fost în scădere, în condiţiile în care asigurătorii au încercat să atragă cât mai mulţi clienţi. Tariful mediu al unei poliţe de asigurare facultativă a fost de 167 lei în primul trimestru, faţă de 224 de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO