Bănci și Asigurări

Asigurătorii au cedat o treime din primele subscrise în reasigurare

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

13.10.2015, 00:00 67

Companiile locale de asigurări generale au transferat către reasigurători aproximativ 30% din primele subscrise, echivalentul a un miliard de lei în primele şase luni ale anului, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Ponderea primelor cedate în asigurare în total subscrieri se situează la un nivel similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a contractelor de reasigurare sunt încheiate pentru poliţele auto obligatorii (RCA) şi pentru cele de asigurare a imobilelor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale.

În cazul asigurărilor de locuinţe, companiile nu sunt presate de gradul de daunalitate, care se situează la un nivel destul de bun, despăgubirile plătite fiind mai mici decât primele încasate, însă asigurătorii sunt nevoiţi să-şi constituie o plasă de siguranţă şi să cedeze sume importante din motive prudenţiale pentru a fi protejaţi în cazul producerii unor evenimente majore de tipul catastrofelor naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO