Bănci și Asigurări

Asigurătorii au plătit în trimestrul întâi despăgubiri triple pentru daune la proprietăţi

Asigurătorii au plătit în trimestrul întâi despăgubiri triple pentru daune la proprietăţi

Autor: Ciprian Valentin Botea

18.05.2011, 23:46 304

Companiile membre UNSAR, asociaţiaprofesională a asigurătorilor din România, au plătit în primultrimestru despăgubiri de aproape 91 milioane lei (22 mil. euro)pentru daunele provocate de incendii şi calamităţi naturale, detrei ori peste nivelul înregistrat în perioada corespunzătoare aanului trecut.

Despăgubirile achitate pe acestsegment în perioada ianuarie-martie 2010 au fost de 29,7 milioanelei. Membrii UNSAR deţin o cotă de piaţă de peste 80% pe segmentulasigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale.

"Există o tendinţă a ultimilor anide creştere a valorii şi frecvenţei daunelor pe segmentul property.Cred că această creştere vine mai degrabă din segmentul corporate,având în vedere că anul acesta s-a plătit şi dauna pentru incendiulde la centrul comercial Dragonul Roşu, cea mai mare din ultimeledouă decenii de pe piaţa locală", comentează Cristian Fugaciu,directorul general al Marsh, unul din cei mai mari brokeri deasigurare.

Generali, o companie de top zecedin piaţa asigurărilor, a plătit în martie o despăgubire de peste55 mil. lei companiei Niro Investment, care deţine centrulcomercial Dragonul Roşu din Capitală, afectat de un incendiuputernic în vara anului trecut.

Totodată, primele brute subscrisede membrii UNSAR din poliţe de incendiu şi calamităţi naturale aucrescut cu 25% în primele trei luni faţă de aceeaşi perioadă din2010 şi au ajuns la 262 milioane lei (62 mil. euro).

Despăgubirile plătite pe acest tipde poliţe reprezintă circa o treime din primele subscrise deasigurători. Companiile de asigurări din UNSAR au subscris prime de428 milioane lei pe poliţe Casco şi au plătit daune de 425 milioanelei pe acest segment.

"Este un segment mai profitabilpentru asigurători deoarece frecvenţa daunelor este mai mică încomparaţie cu asigurările auto", a precizat Fugaciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO