Bănci și Asigurări

Asigurătorii şi-au triplat profitul net în S1/2022 până la 460 mil. lei, după dublarea şi triplarea tarifelor la RCA în urma falimentului City Insurance. Valoarea profitului net cumulat la nivelul întregii pieţe a asigurărilor a fost de 485,9 mil. lei, iar pierderea netă cumulată la nivelul întregii pieţe,a fost de 26,1 mil. lei

Autor: Mircea Nica

05.12.2022, 20:00 107

Din profitul net al industriei de asigurări, 370 mil. lei a provenit din zona asigurărilor generale, însemnând peste 80%.

Profitul net al asigurătorilor a depăşit în primul semestru (S1) al anului 2022 borna în ceea ce priveşte ritmul de creştere, ajungând la mai mult de o triplare  comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 459,7 mil. lei, conform datelor din raportul semestrial al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Valoarea profitului net, cumulat la nivelul întregii pieţe a fost de 485,9 mil. lei, iar pierderea netă cumulată la nivelul întregii pieţe a fost de 26,1 mil. lei.

Această creştere substanţială a câştigului asigurătorilor, care cel mai probabil se va menţine în mare parte până la finalul anului 2022, a provenit în proporţie de peste 80% din zona asigurărilor generale.

Având în vedere că ultimul an a stat sub semnul RCA după prăbuşirea companiei City Insurance, fostul lider al pieţei asigurărilor, din septembrie 2021 care a dus la dublarea sau chiar triplarea preţurilor la poliţele RCA, era de aşteptat să se observe o modificare semnificativă în buzunarele companiilor de asigurări, mai ales la cele care practică RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO