Bănci și Asigurări

Asigurătorii din UNSAR vor învăţa „limbajul” IFRS de la KPMG

Asigurătorii din UNSAR vor învăţa „limbajul” IFRS...

Autor: Ciprian Botea

18.08.2014, 00:00 457
UNSAR, asociaţia locală a asigurătorilor, a selectat compania de consultanţă şi audit KPMG pentru a susţine în faţa membrilor asociaţiei în lunile septembrie şi octombrie două serii de cursuri privind implementarea standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS). Cele două serii de cursuri includ prezentări pe tema implicaţiilor tranziţiei la IFRS ca bază a contabilităţii, aspecte tehnice actuariale, instrumente financiare şi alte standarde, impozitul pe profit amânat şi alte aspecte fiscale, potrivit unui anunţ al KPMG. Companiile de asigurări trebuia să publice până la sfârşitul lunii iunie primul set complet de situaţii financiare pentru anul 2013 conforme IFRS, cu scop informativ, urmând ca tranziţia efectivă la standardele internaţionale să aibă loc din ianuarie 2015.
 
Raportările IFRS sunt un „limbaj universal“ pe care orice investitor internaţional îl înţelege. Standardele IFRS - care au ca obiectiv prezentarea situaţiilor financiare într-un mod transparent, relevant şi care să asigure comparabilitatea informaţiilor la nivel internaţional - au fost implementate în România până acum în sectorul bancar şi pentru companiile listate la bursă. Sectorul bancar a fost primul care s-a aliniat la standardele internaţionale la 1 ianuarie 2012. Procesul de aplicare a standardelor IFRS la nivelul pieţei de asigurări a demarat încă din anul 2012, prin organizarea unui grup-pilot format din primele 10 societăţi de asigurări cu capital străin în funcţie de volumul primelor brute subscrise şi Astra Asigurări, care au parcurs un proces gradual de tranziţie la IFRS. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO