Bănci și Asigurări

Asigurătorii Euroins, Eurolife şi Groupama au fost sancţionaţi de către ASF în octombrie 2022, cea mai mare fiind a Euroins, de 422.600 lei. Din seria sancţiunilor lunii trecute face parte şi Asirom, dar în acest caz ASF a dat companiei două avertismente scrise.

Asigurătorii Euroins, Eurolife şi Groupama au fost...

Autor: Mircea Nica

18.11.2022, 12:28 817

Euroins, Eurolife, Groupama şi Asirom au fost sancţionate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna octombrie 2022, cea mai mare amendă fiind cea a Euroins de 422.600 lei, potrivit informaţiilor publicate de ASF.

În cazul Euroins, pe lângă suma de 422.600 lei pe care o are de plătit din cauza încălcării unor prevederi privind rezervele tehnice constituite pentru activitatea de asigurare, modul de calcul a acestora şi registrul special de evidenţă a activelor care le acoperă şi CEO-ul companiei, Tanja Blatnik a fost sancţionată cu o amendă de 86.100 lei.

Asirom este signura companie din cele patru sancţionate de ASF care a primit doar avertismente scrise. Un avertisment a fost pentru constituirea cu întârziere a rezervei de daună pentru două dosare de daună, iar cea de-a doua a fost pentru neefectuarea analizei cerinţelor şi necesităţilor clientului pentru două poliţe de asigurare.

Eurolife FFH Asigurări de Viaţă a primit o amendă de 19.400 lei pentru un număr de trei poliţe pentru care compania nu a respectat prevederile privind distribuţia de asigurări.

În ceea ce priveşte Groupama, care a preluat conducerea pieţei în prima jumătate a anului 2022, ASF a sancţionat compania cu o amendă în valoare de 90.500 lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor şi 10.000 lei pentru că societatea nu a instituit sisteme şi structure prin care să se asigure caracterul adecvat şi conform al datelor transmie la ASF.

Printre companiile sancţionate de ASF în luna octombrie din piaţa asigurărilor se regăsesc şi doi brokeri, respectiv Transilvania Broker şi Doma Insurance Broker. Transilvania Broker a fost sancţionat cu o amendă de 7.520 lei pentru încălcarea prevederilor privind distribuţia de asigurări, iar Doma Insurance Broker a primit o amendă de 5.200 lei pentru aproape aceleaşi încălcări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO