Bănci și Asigurări

Asigurătorii nu va mai trebui să notifice ASF privind modificarea tarifelor RCA

Asigurătorii nu va mai trebui să notifice ASF privind...

Autor: Mircea Nica

30.05.2022, 00:03 95

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri 25 mai 2022 un proiect de normă care aduce modificări Normei 20/2017 privind asigurările auto din România, printre care se elimină obligativitatea asigurătorilor de a notifica ASF modificările tarifelor, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare. „Principalul scop al noilor reglementări a fost însă abrogarea sau modificarea prevederilor din norma 20/2017 care nu sunt conforme cu prevederile legislaţiei europene şi fac obiectul discuţiilor purtate cu serviciile Comisiei Europene (COM) în cauza de infringement 2018/4075 - acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru UE privind incompatibilitatea cu Directiva Solvabilitate II şi Directiva MTPL a unor dispoziţii ale legislaţiei româneşti referitoare la asigurarea de răspundere civilă auto adoptate în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO