Bănci și Asigurări

Asigurătorii se bazează mai mult pe reasigurare

Autor: Ciprian Botea

25.08.2011, 00:00 245

Companiile membre ale UNSAR, asociaţia profesională a asigurătorilor locali, au cedat în reasigurare prime cu o valoare totală de 526 milioane lei (circa 126 mil. euro) pe segmentul asigurărilor generale în perioada ianuarie-iunie 2011, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele 16 companii care activează pe segmentul asigurărilor generale cedaseră anul trecut prime cu o valoare totală de 468 milioane lei.

Cea mai mare parte a contractelor de reasigurare au fost încheiate pentru poliţe de răspundere civilă auto (RCA) şi poliţe de asigurare a imobilelor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale. Valoarea cumulată a acestor contracte a fost de 375 mil. lei. Doar pe poliţe RCA au fost cedate prime de aproape 200 mil. lei. Asigurătorii au încercat să-şi balanseze portofoliile de asigurări auto, în condiţiile în care acest segment înregistrează cel mai ridicat grad de daunalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO