Bănci și Asigurări

Asigurătorii se plâng că pierd din auto, dar nemţii de la Ergo şi austriecii de la Grawe abia aşteaptă să intre pe RCA

Asigurătorii se plâng că pierd din auto, dar nemţii...

Autor: Anelis Baciu

19.01.2016, 00:06 1125
Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA), o nişă îndelung blamată de companiile din piaţă din cauza „pierderilor masive“ pe care le generează, a ispitit recent doi asigurători străini mari - Grawe şi Ergo - care, se pare, abia aşteaptă să demareze afacerile cu asigurări RCA.
 
În acest context se pune întrebarea cum de un produs de care asigurătorii existenţi se plâng că provoacă pierderi mari şi de ani buni a ajuns să fie atât de râvnit de ceilalţi jucători absenţi până acum din acest teren de luptă?
 
Grupul austriac Grawe, cunoscut în principal în zona asigurărilor de viaţă, este cel mai recent nume vehiculat pe piaţa RCA după ce asigurătorul a confirmat săptămâna trecută interesul pentru obţinerea licenţei atât pentru poliţele auto obligatorii, cât şi pentru cele facultative. Grawe a făcut pasul către RCA mai repede decât competitiorul său din piaţa poliţelor de viaţă, compania germană Ergo, care deocamdată şi-a exprimat doar intenţia de a vinde RCA în următorii 1-3 ani, fără a lua o decizie concretă privind momentul de start al vânzărilor. Nemţii ştiu însă cu siguranţă că nu au de gând să ignore asigurările auto şi vor începe mai întâi cu vânzarea de poliţe Casco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO