Asigurătorii: Solvency II va aduce stabilitate în piaţă, dar va însemna şi poliţe mai scumpe

22 iun 2015 Autor: Anelis Baciu

Creşterea preţului poliţelor de asigurare este inevitabilă deoarece acţionarii au o capacitate limitată de a mai susţine cu capital firmele de asigurări după ce în ultimii nouă ani ani au injectat sute de milioane de euro pentru acoperirea pierderilor.

Noile standarde de solvabilitate Solvency II, care urmează să intre în vigoare peste şase luni şi care înseamnă cerinţe de capital suplimentar, vor contribui la creşterea stabilităţii pieţei, dar vor genera şi costuri mai mari care în final vor fi suportate de consumatori, au spus specialiştii prezenţi la conferinţa anuală a asociaţiei companiilor de asigurări (UNSAR).

„Solvency II va schimba paradigmele şi va contribui în mod semnificativ la stabilitatea financiară a companiilor, cee ce va avea ca efect creşterea gradului de încredere al clienţilor şi, în final, a gradului de penetrare al asigurărilor“, a afirmat Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.06.2015

 
Cuvinte cheie:
Solvency
, polite
, piata
, stabilitate
, asiguratori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide