Bănci și Asigurări

Asigurătorul italian Generali a cumpărat cu 11 mil. euro circa 1.800 hectare de păduri în România

Asigurătorul italian Generali a cumpărat cu 11 mil....

Autor: Cristina Roşca

27.04.2019, 14:00 2216

Grupul a ajuns astfel să deţină pe piaţa locală circa 7.000 ha de păduri, având totodată şi afaceri în asigurări şi în producţia de vin.

Compania Genagricola, parte a gru­pului italian de asigurări Generali, a cum­părat 1.770 de hectare de pădure în România pentru peste 11 milioane de euro, conform surselor ZF.

Vânzătorul în această tranzacţie este compania Cerasus Avium SRL, controlată de grupul francez SLB.

„Holdingul din domeniul agroali­mentar, parte a Generali Italia, inves­teşte din nou în România prin achiziţia a două păduri cu o suprafaţă totală de 1.770 de hectare“, conform informa­ţiilor de pe site-ul grupului din Cizmă.

Pentru Generali acesta nu este primul pariu în domeniul agricol din România, primii paşi fiind făcuţi în 2002. Atunci au fost preluate două terenuri împădurite în nord-vestul ţării, cu suprafaţa totală de circa 5.000 de hectare. Noua achiziţie este în zona de nord-est a României.

„Aceste operaţiuni sunt investiţii pe termen lung, fluctuaţiile într-un ast­fel de business fiind mici (ca valoare a portofoliului - n.red.). Ele oferă tot­oda­tă încasări anuale bune (din vânzarea de lemn - n.red.), vorbim de un busi­ness sustenabil şi regenerabil“, spune Gian­carlo Fancel, preşedintele Genagricola şi CFO-ul Generali Italia.

Cu ocazia investiţiilor în domeniul forestier din România, italienii de la Ge­ne­rali au fondat compania Genagri­cola Foreste, ce urmează a administra acest business. Firma e abia fondată, astfel că nu are rezultate financiare.

În schimb, grupul italian Generali, care deţine o companie în top 10 pe piaţa asigurărilor în România, rulează anual peste 25 de milioane de lei în agricultura locală prin intermediul a două companii - Genagricola România din judeţul Timiş şi Vignadoro din judeţul Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO