Bănci și Asigurări

Asigurătorul olandez Aegon vrea să vândă operaţiunile din Europa de Est, inclusiv pe cele din România

Asigurătorul olandez Aegon vrea să vândă...

Autor: Mircea Nica

27.10.2020, 11:45 364

Asigurătorul olandez Aegon a pus la vânzare business-ul din Europa de Est pentru a putea face faţă situaţiei actuale în contextul pandemiei de COVID-19, conform Reuters.

Aegon lucrează cu JPMorgan la acest proces şi a purtat discuţii preliminare cu jucătorii din industrie pentru a vinde unitatea, care se concentrează în principal pe Ungaria, dar este activă şi în Polonia, România şi Turcia, au spus surse anonime pentru Reuters.

Compania ar putea fi evaluată la aproximativ 650 mil. de euro şi este vândută ca parte a unui proces de licitaţie.

Asigurătorul olandez NN Group şi KBC din Belgia studiază posibilele oferte, în timp ce rivalul german Allianz şi-a exprimat interesul, susţin aceleaşi surse pentru Reuters..

Aegon, Allianz şi NN Group au refuzat să comenteze, în timp ce KBC nu era disponibil imediat.

Directorul executiv al Aegon, Lard Friese, care a preluat conducerea în luna mai şi a fost anterior CEO al NN Group, a declarat în august că va revizui operaţiunile companiei în unele din cele 20 de pieţe unde operează ca parte a eforturilor sale de conservare a capitalului.

În 2018, firma olandeză şi-a vândut operaţiunile în Republica Cehă şi Slovacia către NN Group pentru 155 de milioane de euro.

Aegon se concentrează în principal pe asigurările de viaţă, pensii şi gestionarea activelor şi se situează ca al cincilea cel mai mare furnizor de asigurări de viaţă din Ungaria.

În prima jumătate a anului 2020, a suferit o scădere cu 30% a câştigurilor din cauza mortalităţii mai mari şi a ratelor mai mici ale dobânzii în Statele Unite, unde deţine marca Transamerica şi îşi desfăşoară două treimi din afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO