Bănci și Asigurări

Asigurătorul de viaţă Aegon România a avut în 2020 subscrieri de 134,5 mil. lei, în creştere cu 13%. Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România: Rezultatele arată că produsele noastre răspund unor nevoi reale. Una dintre nevoi este cea de a-ţi crea un plan financiar de rezervă

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România: Românii au devenit mai interesaţi de sănătatea lor în 2020, iar această preocupare s-a reflectat şi în vânzările noastre. Cred că este un semnal pozitiv.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România: Românii au devenit mai interesaţi de sănătatea lor în 2020, iar această preocupare s-a reflectat şi în vânzările noastre. Cred că este un semnal pozitiv.

Autor: Roxana Rosu

21.04.2021, 11:00 132

♦ Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a semnat spre finalul anului trecut acordul de cumpărare a grupului olandez Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia, finalizarea oficială a tranzacţiei fiind aşteptată în a doua jumătate a anului 2021 ♦ Însă, la începutul lunii aprilie 2021 VIG a transmis că achiziţia planificată a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est este blocată temporar de Ungaria.

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar interna­ţio­nal Aegon, a încheiat 2020 cu un volum al pri­melor brute subscrise de 134,5 mil. lei, în creştere cu 13%, faţă de 2019, şi avea o cotă de piaţă de 4,9%.

Creşterea volu­mu­lui primelor a sus­ţi­nut şi ur­carea Aegon în clasa­men­tul com­pa­ni­ilor de asi­gu­rări de viaţă pe lo­cul şa­se, cu o po­ziţie mai sus decât în 2019.

Evoluţia in­di­celui GWP a fost susţinută şi de creşterea intere­su­lui pentru asigu­ră­rile de sănătate. Conform unei ana­li­ze rea­lizate de compa­nie în martie 2021, pe par­­cur­sul anului trecut, de trei ori mai mulţi ro­mâni au achiziţionat asigurarea oncologică Optimist, faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO