Bănci și Asigurări

Asirom ar avea de plătit 293 mil. euro după un cutremur catastrofal

Asirom ar avea de plătit 293 mil. euro după un cutremur...

Autor: Anelis Baciu

25.07.2014, 00:05 288
Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), ar putea să plătească o despăgubire maximă de 293 milioane de euro în cazul unui cutremur major, aceasta fiind expunerea totală a asigurătorului pe riscurile catastrofale, se arată în raportul anual al companiei. Cea mai mare a riscurilor este cedată în reasigurare.
 
Potrivit, ASF despăgubirea maximă care ar urma să fie plătită de toţi asigurătorii în contul poliţelor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale se ridica la 13 miliarde de lei (3 mld. euro) anul trecut. Practic, Asirom deţine 10% din dauna maximă posibilă.
 
Procentul se diminuează însă dacă luăm în calcul că reasigurarea este obligatorie pe acest segment, iar o parte din cheltuielile cu daunele vor fi recuperate de la companiile de reasigurare. La nivelul pieţei locale, numai 10% sau echivalentul a 1,3 miliarde de lei, ar urma să fie suportate de companiile de asigurări, restul pagubelor, în proporţie de 90%, fiind „în grija“ reasigurătorilor.
 
Asigurătorii au cedat în reasigurare primele în valoare de 2,3 miliarde de lei anul trecut la, ceea ce înseamnă 35% din subscrieri. Faţă de anul precedent cedările totale au fost în creştere cu 9 puncte procentuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO