Bănci și Asigurări

Asirom şi-a majorat capitalul cu 50 mil. lei, în loc de 80

Asirom şi-a majorat capitalul cu 50 mil. lei, în loc de 80

Autor: Adrian Dumitrache

07.05.2014, 00:03 224
Asirom şi-a majorat capitalul social cu 50 milioane de lei, la 266 mil. lei, în urma unei hotărâri a acţionarilor asigurătorului din 30 ianuarie, prin care s-a decis realizarea unei infuzii de 80 milioane de lei, a anunţat ieri compania.

Anterior şedinţei din 30 ianuarie, acţionarii Asirom au decis, în decembrie 2013, majorarea capitalului social cu 58,5 mil. lei, suma urmând să fie alocată în exclusivitate pentru activitatea de asigurări generale a societăţii. În urma subscrierii acţiunilor emise în cadrul primei majorări, capitalul social al asigurătorului a crescut cu 58 milioane de lei, la 216 mil. lei.

„Această majorare de capital (a doua - n.r.) marchează încă o dată încrederea pe care acţionarul Vienna Insurance Group o are în compania noastră şi în potenţialul pieţei de asigurări din România. Acţionarii au certitudinea că această investiţie va consolida poziţia Asirom în topul companiilor de asigurări din ţară şi că va avea un impact pe termen lung în dezvoltarea asigurărilor din România“, au declarat reprezentanţii asigurătorului.

În raportul KPMG Audit pentru anul 2013 auditorul spune că, la finele anului trecut, Asirom avea o marjă de solvabilitate disponibilă în sumă de 66 milioane de lei, o marjă de solvabilitate minimă în sumă de 78 milioane de lei şi un fond de siguranţă în sumă de 26 milioane de lei, indicatorii nefiind în conformitate cu cerinţele legale.

Din cifrele prezentate în comunicat reiese că grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) şi LVP Holding GmbH, principalii acţionarii ai Asirom, au suplimentat capitalul cu două treimi din suma de 80 milioane de lei aprobată în luna ianuarie.

Asirom a consemnat pierderi de 236 mil. lei în 2013, de la un profit net de 15 mil. lei în urmă cu un an, iar subscrierile au scăzut cu 9%, la 544 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO