Bănci și Asigurări

Asirom va distribui poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor emise de PAID

Asirom va distribui poliţe de asigurare obligatorie a...

Autor: Adrian Dumitrache

27.08.2013, 20:04 320

Asirom VIG a semnat un protocol cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) pentru distribuirea poliţei de asigurare obligatorie a locuinţei. „În cel mai scurt timp, Asirom va fi în măsură să ofere, prin intermediul reţelei sale, pe lângă asigurarea facultativă a locuinţei şi poliţa PAD. Aplicaţia informatică necesară vânzării poliţelor PAD este în faza finală a implementării“, a anunţat Asirom. Toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia de a încheia PAD - poliţa de asigurare obligatorie emisă de PAID, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremure, alunecări de teren şi inundaţii) în limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate.

„Faptul că şi asigurătorii care nu sunt membri ai PAID vor putea vinde poliţa obligatorie este un lucru bun, ce va stimula competitivitatea pe piaţă. Este probabil ca introducerea franşizei la riscurile preluate în asigurare de către PAID să conducă la o diminuare a preţurilor poliţelor facultative. Sperăm însă ca într-o perioadă relativ scurtă, impactul acestei diminuări de preţuri asupra subscrierii la nivelul acestei linii de business să fie compensat prin evoluţia acestui segment de piaţă“, a declarat Mariana Diaconescu, preşedintele directoratului Asirom. La finele lunii iulie, portofoliul PAID număra 316.953 de poliţe, comparativ cu 330.093 de contracte la 31 decembrie 2012.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO