Bănci și Asigurări

ASLO: Piaţa de leasing operaţional a crescut anul trecut în linie cu piaţa auto, depăşind nivelul de 80.000 de unităţi în administrare, cu 5% peste 2021

ASLO: Piaţa de leasing operaţional a crescut anul...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2023, 10:31 506

Piaţa de leasing operaţional a crescut anul trecut în linie cu piaţa auto, depăşind nivelul de 80.000 de unităţi în administrare, ceea ce reprezintă o creştere de peste 4.000 de autovehicule, respectiv 5%, faţă de finalul anului 2021, potrivit estimărilor Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

În aceeaşi perioadă înmatriculările de autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare au crescut cu 4%.

„În ciuda provocărilor legate de mediul extern, precum războiul din Ucraina, creşterea preţurilor la energie şi inflaţia în general, piaţa de leasing operaţional şi-a continuat creşterea, confirmând importanţa acestui serviciu în achiziţia şi utilizarea autovehiculelor. Înmatriculările de autovehicule în leasing operaţional continuă să reprezinte peste 10% din înmatriculările de autoturisme şi utilitare uşoare noi” declară Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO.

Topul primelor 5 companii membre ale asociaţiei este format din Arval Service Lease România, LeasePlan România, ALD Automotive, Autonom Services şi New Kopel (SIXT Group Romania.

Anul trecut, ASLO a iniţiat un demers pe lângă Ministerul Mediului în vederea extinderii accesului clienţilor de leasing operaţional la eco-tichete.

 ”Astăzi, clienţii de leasing operaţional au la dispoziţie un volum de maximum 20 de autovehicule electrice pe care o societate de leasing operaţional le poate achiziţiona cu eco tichete pe o perioadă de trei ani.  Prin propunerea legislativă ne dorim eliminarea acestor discriminări şi, în paralel, creşterea gradului de adopţie a vehiculelor mai puţin poluante” spune Bogdan Apahidean.

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional a fost înfiinţată în 2010, membrii fiind ALD Automotive, Arval Service Lease România, Autonom Services, Autotechnica Fleet Services,  Business Lease România, LeasePlan România, New Kopel România (SIXT Group Romania), RCI Finanţare România şi Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociaţi sunt Autovista România, Dekra Certification şi Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO