Bănci și Asigurări

Astăzi apare Anuarul Financiar 2018 ZF

Astăzi apare Anuarul Financiar 2018 ZF

Autor: Claudia Medrega

20.11.2018, 00:04 94

Anuarul Financiar 2018 ZF, care face o retrospectivă a celor mai importante evenimente care au marcat sectorul bancar, piaţa asigurărilor, bursa, fondurile de pensii şi leasingul financiar în 2017 şi în prima jumătate a anului 2018, apare astăzi. 

La aproximativ un deceniu de când criza financiară şi economică mondială şi-a făcut simţită prezenţa în România, pieţele financiare locale trăiesc vremuri bune, marcând, din când în când, şi recorduri istorice.

Bankingul, aşa cum ne-a obişnuit, domină peisajul financiar românesc. Relansarea creditării, profitabilitatea robustă, capitalizarea bună, consolidarea şi restructurarea, îmbunătăţirea calităţii portofoliilor şi creşterea prudenţei sunt câteva dintre caracteristicile bankingului românesc din ultimul an.

Piaţa asigurărilor şi leasingul financiar bifează profituri bune. Iar bursa a revenit la nivelul de dinainte de criza economică începută în urmă cu un deceniu. Sistemul pensiilor private obligatorii a ajuns, după zece ani de existenţă,la active de aproape 10 mld. euro, dar este prins în menghina scenariilor guvernanţilor. Iar pe piaţa de fuziuni şi achiziţii în domeniul financiar-bancar a revenit efervescenţa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO