Bănci și Asigurări

Astra află în două săptămâni dacă va avea un nou proprietar

Astra află în două săptămâni dacă va avea un nou...

Autor: Anelis Baciu

06.08.2015, 00:05 575
Compania de asigurări Astra, aflată în redresare financiară, a strâns numai 134.000 de lei în primele două etape de majorare a capitalului, iar pe 19 august este termenul final pentru a treia etapă, atunci urmând să fie clar dacă vreun investitor strategic este dispus să aducă 425 milioane de lei la capital şi să salveze asigurătorul de la faliment.
 
Etapa a treia de subscriere este dedicată exclusiv „investitorilor calificaţi, în conformitate cu prevederile prospectului“ şi se va derula în perioada 6-19 august, potrivit unui document publicat ieri pe bursă de KPMG, administratorul special al Astra. Compania a ajuns la această unică soluţie, de atragere a unui investitor, după ce acţionarii actuali nu au reuşit să subscrie cele 160 de milioane de titluri scoase la vânzare pentru un preţ de 2,66 lei pe acţiune.
 
Actualii acţionari au avut posibilitatea subscrierii de două ori, o dată în perioada 17 iunie-17 iulie şi a doua oară în perioada 24 iulie-30 iulie. Ambele etape au eşuat însă. La ultima încercare doar doi acţionari au cumpărat acţiuni în valoare de 87.000 de lei, faţă de trei în prima etapă. În total, în cele două etape, acţionarii au subscris 134.000 de lei, adi­că numai 0,03% din suma necesară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO