Bănci și Asigurări

Astra Asigurari a avut in S1 profit dublu, de 5,4 mil. lei

Asta Asigurari a avut in S1 profit dublu, de 5,4 mil. lei
04.08.2009, 19:18 37

Astra Asigurari, una din primele cinci companii pe piata asigurarilor generale, a avut in primele sase luni un profit net de 5,39 mil. lei (1,28 mil. euro), in crestere cu 91% fata de rezultatul pe primul semestru din 2008, potrivit datelor companiei.

Volumul total al primelor brute subscrise, cumulat asigurari generale si de viata, a fost de 411,48 mil. lei (97,97 mil. euro), nivel cu 62,4% mai ridicat fata de primele sase luni ale anului trecut. Cresterea este mult peste nivelul pietei, de 5,5% in termeni nominali, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Dintre asigurarile generale, care detin o pondere de peste 90% in portofoliul Astra Asigurari, cea mai mare crestere a fost inregistrata de asigurarile pentru locuinte, de 315%, pana la un volum de incasari de 107 mil. lei (25,5 mil. euro). Incasarile pentru asigurarile de viata au fost in primul semestru de 2,7 mil. lei (aproape 643.000 euro), mai mari cu 19% fata de anul trecut, compania mizand pe dezvoltarea lor.

"Obiectivele strategice pe care ni le-am propus pentru 2009 sunt: dezvoltarea liniilor de business de asigurari de viata, sanatate si property si lansarea unor noi produse de viata si de sanatate, continuarea dezvoltarii liniilor de business facultative, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor canale de vanzare noi", a declarat Radu Mustatea, presedintele companiei.

Daunele platite de companie in prima jumatate a anului au inregistrat o crestere cu 7% fata de anul trecut, pana la 148 mil. lei (35,3 mil. euro).

Astra Asigurari a lansat recent un nou sistem de subscriere electronica si management de portofoliu care se adreseaza agentilor si brokerilor. "Pana in prezent am investit in soft si echipamente peste un milion de euro", spune Mustatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO