Bănci și Asigurări

Astra Asigurări a mai făcut un pas spre dispariţie. Tribunalul a avizat ieri intrarea în faliment

Astra Asigurări a mai făcut un pas spre dispariţie. Tribunalul a avizat ieri intrarea în faliment

Managementul defectuos al activităţii companiei, servirea anumitor interese personale sau de grup prin utilizarea activelor, precum şi raportarea distorsionată atât a performanţei financiare, cât şi a indicatorilor de prudenţialitate au fost principalele cauze identificate de ASF pentru prăbuşirea Astra, pe vremuri cel mai mare asigurător din piaţă.

Autor: Anelis Baciu

04.12.2015, 00:08 1400

Tribunalul Bucureşti a confirmat în sedinţa de ieri falimentul Astra Asi­gurări, hotărâre care apropie practic de dispariţie una dintre cele mai mari companii de asigurări din piaţa locală. Decizia instanţei nu este însă definitivă, societatea având dreptul să conteste hotărârea în termen de şapte zile de la afişarea acesteia în buletinul insolvenţelor.

Hotărârea de faliment vine după ce luarea unei decizii a fost amânată de patru ori. „Tribunalul a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi s-a dispus deschi­derea procedurii de faliment în cazul Astra Asigurări. Decizia nu este definitivă. Con­testaţia poate fi depusă în şapte zile de la comunicarea deciziei prin afişarea în buletinul insol­venţelor“, au declarat pentru ZF re­pre­­zentanţii Tribunalului Bu­cureşti. Astra Asigurări era deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu prin intermediul a două firme - The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO