Bănci și Asigurări

Astra, Carpatica, Euroins şi Exim au picat testele de stres derulate de ASF

Astra, Carpatica, Euroins şi Exim au picat testele de...

Autor: Liviu Popescu

15.07.2015, 20:26 1555

Astra, Carpatica, Euroins şi Exim sunt cele patru societăţi de asigurare care au picat testele de stres derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Evaluarea activelor şi pasivelor a relevat un deficit de capital agregat, conform cadrului prudenţial actual (Solvabilitate I), de 1,6 miliarde LEI (aproximativ 356 milioane EURO), concentrat la patru societăţi. În conformitate cu măsurile de supraveghere convenite pentru acest exerciţiu, publicate pe site-ul ASF la 18 februarie 2015, pentru două din cele patru societăţi cu deficit de capital s-a stabilit cerinţa de a prezenta un plan de acţiune către ASF, până la data de 4 august 2015.”

ASF menţionează că aceste planuri de acţiune trebuie să stabilească măsurile pe care societăţile le vor lua până la data de 15 octombrie 2015 pentru a restabili conformitatea cu cerinţele privind marja de solvabilitate, conform Legii nr. 32/2000.

Pentru raport, mai multe detalii aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO