Bănci și Asigurări

Astra vrea în continuare să cumpere AXA şi cere un răspuns oficial de la Autoritatea de Supraveghere

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anelis Baciu

06.08.2014, 00:00 485

The Nova Group Investments - compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu care deţine asigurătorul Astra, aflat în redresare financiară - vrea în continuare să preia subsidiara locală a grupului francez AXA, cu care semnase un acord la finalul anului trecut, şi a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o poziţie oficială cu privire la finalizarea tranzacţiei.

„TNG solicită un răspuns oficial din partea ASF referitor la aprobarea tranzacţei prin care compania de asigurăi Astra urma să preia subsidiara locală a grupului francez AXA Asigurări”, au declarat reprezentanţii The Nova Group. Acordul dintre Astra şi AXA fusese anunţat la finalul anului trecut, dar ASF nu a făcut nicio precizare oficială privind aprobarea pe care instituţia ar fi trebuit să o dea pentru ca tranzacţia să fie finalizată. Singurele referiri la preluare au fost făcute la începutul lunii iunie a acestui an de către preşedintele ASF Mişu Negriţoiu, care a declarat atunci că „în plin proces de redresare financiară vinzi, nu cumperi”.

Totuşi, nici Astra şi nici grupul francez AXA nu au primit o poziţie oficială din partea supraveghetorului. Potrivit companiei de asigurări, „ASF a aprobat încă din luna aprilie un plan de măsuri, realizat de KPMG Advisory, care prevede preluarea companiei AXA ca parte integrantă a recapitalizării Astra”. Astra se afla în redresare financiară din februarie a acestui an, iar potrivit administratorului special asigurătorul ar avea nevoie de o infuzie de capital de 490 milioane de lei. Astra a fost anul trecut cea mai mare companie locală de asigurări, cu prime subscrise de circa un miliard de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO