Bănci și Asigurări

Atenţie, contribuabili: Un nou val de emailuri false trimise în numele ANAF. Ce sunt sfătuiţi să facă cei care le primesc

Atenţie, contribuabili: Un nou val de emailuri false...

Autor: Alexandru Nanu

29.07.2022, 22:31 668

ANAF atenţionează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt înştiinţaţi că datorează ”impozite către sistemul bugetar din România”.

La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”, informează ANAF.

”Pentru siguranţa dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideţi aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut. Şi, în niciun caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate! ”, conform celui mai recent comunicat al instituţiei.

ANAF le reaminteşte contribuabililor că a dezvoltat şi pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO