• Leu / EUR4.9633
  • Leu / GBP5.7790
  • Leu / USD4.6099
Bănci și Asigurări

Atenţie. Iniţiativa ASF privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA trebuie completată şi de măsuri stricte a decontării între companii pentru a se evita transferarea riscurilor financiare către asigurători

Atenţie. Iniţiativa ASF privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA trebuie completată şi de măsuri stricte a decontării între companii pentru a se evita transferarea riscurilor financiare către asigurători

Autor: Mircea Nica

21.01.2021, 11:13 226

Iniţiativa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind elaborarea unei ordonanţe de urgenţă care să stabilească extinderea decontării directe pentru toate poliţele de asigurare tip RCA este una bună, dar trebuie completată şi de măsuri stricte în ceea ce priveşte decontarea între companii, pentru a nu se transfera riscurile financiare către companiile de asigurări bune platnice, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Asociaţiei de Cooperare Antifraudă în Domeniul Asigurărilor (ACADA).

“Această iniţiativă trebuie completată şi de măsuri stricte în ceea ce priveşte decontarea între companii pentru a nu se transfera riscurile financiare către companiile de asigurări bune platnice care astfel ar putea fi puse în dificulate în procesul de recuperare a despăgubirilor de la alţi asigurători”, susţin reprezentanţii ACADA.

În acelaşi timp, posibilitatea păgubiţilor de a se adresa direct companiilor la care au  încheiată asigurarea de răspundere civilă auto va permite companiilor de asigurări care doresc să furnizeze servicii de calitate să atragă clienţii în baza unor servicii de care aceştia vor beneficia în mod direct.

În acest moment există situaţii când decizia de alegere a asiguratului are la bază doar componenta financiară, iar asiguratul nu este cointeresat şi de alegerea unor furnizori care oferă servicii la standarde corespunzătoare, au mai transmis reprezentanţii ACADA.

Prin urmare, se vor evita unele abuzuri la care sunt expuşi o parte dintre păgubiţi, limitându-se anumite situaţii în care, din diverse motive, unii asigurători nu îşi îndeplinesc în totalitate obligaţiile legale pe care le au.

ACADA este o asociaţie profesională, nonguvernamentală, ce reuneşte specialişti din domeniul asigurărilor, specialişti antifraudă, jurişti, ingineri auto, experţi auto, precum şi alte persoane specializate care au legătură cu piaţa de asigurări.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9633
Diferență: -0,1268
Ieri: 4.9696
Azi: 4.6099
Diferență: -0,9944
Ieri: 4.6562
Azi: 5.7790
Diferență: 0,3909
Ieri: 5.7565
Azi: 5.0913
Diferență: -0,4147
Ieri: 5.1125