Au făcut rocada. UniCredit Bank a revenit pe poziţia a patra în topul după active, depăşind Raiffeisen Bank

14 iun 2018 Autor: Anelis Baciu

La finalul lui 2017 UniCredit avea active de 37,5 mld. lei, cu 1,4 mld. lei mai mult decât principalul său competitor, Raiffeisen.

UniCredit Bank, sucursala locală a celei mai mari banci din Italia, a urcat un loc în clasamentul după active anul trecut până pe poziţia a patra, deţinută în 2015 şi 2016 de rivalii de la Raiffeisen, potrivit datelor agregate de ZF. UniCredit a încheiat anul trecut cu active totale de 37,5 miliarde de lei, cu circa 15% mai mult decât în 2016. Cota de piaţă a UniCredit a urcat astfel de la 8,3% în 2016 la 8,8% la final de 2017. Creşterea la nivelul activelor înregistrată de UniCredit anul trecut a fost mult peste media sistemului bancar, care s-a situat la 9%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
active
, unicredit
, raiffeisen
, pozitie
, top
, revenire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide