Bănci și Asigurări

Audieri Senat. Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: În cazul Euroins, s-au aplicat din anul 2021 toţi paşii legali din cadrul directive Solvency II. Le-am dat suficient timp, iar ei au adus în februarie un contract de reasigurare prin care transferau toate activele şi rezervele în străinătate, practic făceau fronting.

"În anumite articole din contract apărea că în situaţia în care soldul este pozitiv de la zi la zi, se tansfera în străinătate, iar dacă soldul era negativ se transfera din străinătate în România, practic era o fraudă premeditată. Contractul a fost semnat pe 9 februarie şi noi am aflat pe 17 februarie de acest contract din presă"

Audieri Senat. Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: În...

Autor: Mircea Nica

20.03.2023, 13:39 277

În cazul Euroins, s-au aplicat din anul 2021 toţi paşii legali din cadrul directive Solvency II. Le-am dat suficient timp, iar ei au adus în februarie un contract de reasgiurare prin care transferau toate activele şi rezervele în străinătate, practic făceau fronting, susţine Cristian Roşu

“În cazul Euroins, s-au aplicat din anul 2021 toţi paşii legali din cadrul directive Solvency II. Le-am dat suficient timp, iar ei au adus în februarie un contract de reasigurare prin care transferau toate activele şi rezervele în străinătate, practic făceau fronting. În anumite articole din contract apărea că în situaţia în care soldul este pozitiv de la zi la zi, se tansfera în străinătate, iar dacă soldul era negativ se transfera din străinătate în România, practic era o fraudă premeditată. Contractul a fost semnat pe 9 februarie, noi am aflat pe 17 februarie din presă. Noi l-am cerut pe 20 februarie, iar pe 21 februarie am primit contractual de la Euroins”, a explicat Cristian Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO