Bănci și Asigurări

Aurelian Mihăilescu, director executiv, Raiffeisen Bank România: Dacă nu vom vedea derapaje inflaţioniste, dubânzile pe termen scurt se vor situa între 2,5% şi 3%

Aurelian Mihăilescu, director executiv, Raiffeisen Bank...

Autor: Răzvan Botea

03.07.2019, 15:15 345

Aurelian Mihăilescu, director executiv al Raiffeisen Bank, a spus la ZF Bankers Summit 19 că în perioada următoare vede dobânzi pe tremen scurt între 2,5% şi 3%, dacă nu vor exista derapaje inflaţioniste.

„În perioada următoare eu m-aş uita la lichiditatea din piaţă. Ce vedem astăzi, un uşor exces de lichiditate care este cumva sterilizat de către operaţuni săptămânale de către banca centrală. În opinia mea dobânzile pe termen scurt ar trebui să rămână în perioada următoare între 2,5 şi 3, asumând aici că nu vom avea niciun derapaj inflaţionist în perioada următoare”, a spus el.

Alte declaraţii ale lui Aurelian Mihăilescu la ZF Bankers 19:

Chiar şi ritmul de creştere a dobânzilor pe care le-am văzut a fost liniar, la fel ca şi evoluţia cursului valutar. Din punctul acesta de vedere, chiar şi în condiţiile actuale, cu un nivel al inflaţiei care ne-ar face atenţi, cred că BNR are la îndemână toate instrumentele necesare de a lupta cu inflaţia.

Cred că trebuie să ne uităm puţin şi la modelul de creştere economică. Un model care este cu precădere pe consum şi inflaţia la finalul zilei îşi are rolul ei.

În cazul trecerii la euro, cred că şi pentru noi va fi mai degrabă despre călătorie. În momentul acesta, băncile locale au un steak destul de mare de profitabilitate din schimbul valutar, toată zona aceasta tranzacţională. O să venim către clienţii noştri cu un range mai mare de produse, vom oferi mai multă consultanţa.

Dacă vom rezista la euro, ţine foarte mult de cum ne vom face temele până atunci. Presupunând că în 5 ani de zile vom putea să indeplinim toate criteriile din punct de vedere structural, da.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO