Bănci și Asigurări

Aurore Gaspar şi Maria Rousseva au primit acordul BNR să intre în boardul BRD

Aurore Gaspar şi Maria Rousseva au primit acordul BNR...

Autor: Claudia Medrega

23.07.2021, 00:05 944

BNR a aprobat numirea Mariei Rous­se­va şi a Aurorei Brigitte Miche­line Gaspar în calitate de Ad­mi­nis­tratori în Consiliul de admi­nis­traţie al BRD-SocGen, pentru o pe­rioa­dă de 4 ani, potrivit infor­maţiilor trans­mise de a treia cea mai mare ban­că după active la Bursa de Valori Bucureşti.

Termenul mandatelor în­ce­pe să se calculeze din a 3-a zi lucrătoare ulterioară primirii apro­bării prealabile a BNR.

Franţuzoaica Aurore Brigitte Micheline Gaspar, 42 de ani, îl înlocuieşte în boardul BRD pe Petre Bunescu, unul dintre ve­te­ra­nii sistemului bancar din Ro­mânia, care a renunţat la mandatul de admi­nis­trator începând cu data de 1 martie 2021. Anterior Aurore Brigitte Miche­line Gaspar a fost director general adjunct la Boursorama din noiembrie 2017 (filiala Société Géné­rale, prima bancă online din Franţa), membru al Consiliului de Admi­nis­traţie al SG Assurance (filiala Société Générale, specializată în asigurări) din ianuarie 2017, man­datul său fiind reînnoit în iunie 2020. Tot­odată, ea este şi mem­bru al Con­si­liului de Administraţie al LYXOR AM (filială a Société Générale, specia­lizată în asset management) din aprilie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO