Bănci și Asigurări

Austriecii creează cea mai mare companie de asigurări din România: Omniasig fuzionează cu BCR Asigurări

Un nou lider pe piaţa asigurărilor: Omniasig fuzioneză cu BCR Asigurări

Autor: Ciprian Valentin Botea

11.07.2011, 19:36 2199
Omniasig şi BCR Asigurări, douăcompanii de top zece din piaţa asigurărilor, controlate deaustriecii de la Vienna Insurance (VIG), urmează să fuzionezepentru a crea cel mai mare asigurător local, potrivit unui documentpublicat pe site-ul Omniasig.

Omniasig a convocat adunarea generală a acţionarilor pe data de 4august pentru a aproba proiectul de fuziune. Austriecii de la VIGdeţin aproape 99% din compania de asigurări, restul acţiunilorrevenind unor persoane fizice şi unor societăţi de investiţiifinanciare.


Surse din piaţa de asigurări afirmau în urmă cu două săptămâni căaustriecii au în plan o fuziune între două dintre companiilelocale. Informaţiile apăruseră în contextul plecării lui ConstantinToma de la conducerea Omniasig.


Contactaţi de ZF, reprezentanţii VIG au răspuns la momentulrespectiv că se pregătesc schimbări în structura operaţiunilor dinRomânia, fără să ofere însă mai multe detalii.
Constantin Toma a părăsit recentfuncţia de preşedinte al Omniasig pentru a se ocupa de propriaafacere în asigurări, societatea Platinum, iar conducereainterimară a companiei a fost preluată de vicepreşedinteleConstantin Marica.


Omniasig şi BCR Asigurări au subscris împreună anul trecut primebrute de peste 1,4 miliarde lei (340 mil. euro). Liderul actual alpieţei, Astra, a avut afaceri de circa 1,1 miliarde lei anultrecut. În prezent, Omniasig ocupă poziţia a treia în piaţaasigurărilor în timp ce BCR Asigurări se află pe locul cinci.

Aceasta este a doua fuziuneanunţată anunţată pe piaţa asigurărilor în 2011. Generali şi Ardaf,companii controlate de grupul ceh Generali PPF, urmează săfuzioneze până la sfârşitul anului. Noua companie va fi denumităGenerali România, dar brandurile şi reţelele teritoriale ale celordoi asigurători vor fi păstrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO