Bănci și Asigurări

Austriecii de la Raiffeisen au făcut profit de 104 mil. euro

Steven van Groningen

Steven van Groningen

Autor: Claudia Medrega

28.03.2014, 00:07 584

Raiffeisen Bank România a obţinut anul trecut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012, rezultatul financiar fiind influenţat favorabil de impactul fiscal generat de trecerea la standardele interna­ţionale de raportare financiară (IFRS). Ex­­clu­zând această influenţă, creşterea profitului ar fi fost doar de 5%.

„Strategia Raiffeisen Bank rămâne neschimbată. Rezultatele financiare au fost foarte bune. Este important ca în România să existe bănci profitabile şi în timp de criză. Rămânem o bancă universală şi vrem să ne concentrăm pe o relaţie pe termen lung cu clienţii şi pe un management al riscului prudent“, a declarat Steven van Groningen, pre­şedinte & CEO al Raiffeisen Bank România.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

Mai multe bănci mari au raportat anul trecut rezultate pozitive după ce au eliberat pasive fiscale amânate de sute de milioane de euro aferente filtrelor pru­den­ţiale introduse la 1 ianuarie 2012, odată cu trecerea sistemului bancar la IFRS.

Veniturile Raiffeisen Bank au crescut anul trecut cu 4%, la 454 mil. euro, în timp ce cheltuielile au urcat cu 3%, la 260 mil. euro.

Pe de altă parte, rata de neperformanţă a crescut anul trecut cu două puncte procentuale, de la 7% la 9% din soldul cre­ditelor, iar rata de acoperire cu pro­vizioane a scăzut de la 75% la 73%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO