Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG au pierdut 5 mil. euro în primul trimestru din cauza daunelor mai mari

Autor: Ciprian Botea

17.05.2011, 11:39 410

Grupul austriac Vienna Insurance (VIG), care controleazăcompaniile Omniasig, Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări deViaţă, a înregistrat o pierdere brută de 5 milioane euro dinoperaţiunile locale în primul trimestru, faţă de un profit de 7,4milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Primele brute subscrise de companiile din România ale grupuluiaustriac s-au redus cu 2% în aceeaşi perioadă şi au ajuns la 144,5milioane euro. Afacerile au scăzut cu 3,3% pe asigurări generale(la 117,4 mil. euro) şi au avansat cu 4,2% pe segmental poliţelorde viaţă (27,1 mil. euro).

VIG a înregistrat prima pierdere trimestrială din operaţiunilelocale din ultimii trei ani, în condiţiile în care rata combinată(care arată cheltuielile operaţionale şi cele cu daunele raportatela primele subscrise) a urcat la 110% în intervalulianuarie-martie, faţă de 98% în primul trimestru din 2010.

Cheltuielile cu despăgubirile au crescut de la 90 milioane eurola 102 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO