Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG au scazut pe asigurari generale in T1

22.04.2009, 19:02 22

Vienna Insurance Group (VIG), care detine cinci companii de asigurari de piata locala, a inregistrat in primul trimestru afaceri de 752,7 mil. lei (176,4 mil. euro) in Romania, in crestere cu circa 2,5% fata de aceeasi perioada din 2008.
Austriecii detin companiile Omniasig, Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Omniasig Asigurari de Viata, primele trei fiind jucatori de top zece pe piata locala. Pe segmentul asigurarilor generale, unde sunt prezente Omniasig, Asirom si BCR Asigurari, primele brute subscrise au scazut cu 1,6%, pana la 681,4 milioane de lei (159,7 milioane de euro).
"La fel ca in Slovacia si Polonia, aceasta dezvoltare a reprezentat rezultatul unei restructurari atente a portofoliului", au declarat oficialii grupului. Pe segmentul asigurarilor de viata, unde sunt prezente BCR Asigurari de Viata, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom, primele brute subscrise au urcat cu 72%, pana la 71,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro).
"Aceasta dezvoltare a fost determinata de consolidarea BCR Asigurari de Viata, achizitionata recent. De asemenea, aceste cifre arata cererea continua de produse de asigurari de viata in Romania", au mai spus oficialii VIG.
Vienna Insurance este cel mai mare grup de asigurari de pe piata locala, fiind urmat de Allianz, Groupama si Generali PPF. Anul tercut austriecii au cumparat companiile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, in cadrul unei tranzactii la nivel regional, prin intermediul careia au achizitionat asiguratorii detinuti de Erste in regiune. Valoarea totala a tranzactiei a fost de 1,4 miliarde de euro, in Romania suma platita pentru cei doi asiguratori ai BCR fiind de 244 de milioane de euro.
Tot anul trecut VIG a vandut o companie de asigurari, Unita, catre austriecii de la Uniqa. Suma incasata nu a fost facuta publica, aceasta fiind estimata de surse din piata la 190 de milioane de euro.
Odata cu Unita austriecii au vandut si compania de mici dimensiuni Agras, la care Unita este actionar majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO