Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa au raportat profit de 2,4 mil. euro în primele trei luni din 2020 şi prime brute subscrise de 23,8 mil. euro. Franz Weiler, CEO: Prima parte a anului a venit cu provocari majore pentru toata lumea

Austriecii de la Uniqa au raportat profit de 2,4 mil....

Autor: Cristina Bellu

26.05.2020, 11:51 292

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele trei luni din 2020 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 23,8 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior, în timp ce profitul net total a fost de 2,4 milioane euro, conform IFRS, situandu-se la un nivel semnificativ imbunatatit comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Rezultatele din zona non-auto s-au mentinut la un nivel similar celui inregistrat in aceeasi perioada din 2019, in timp ce, pentru asigurarile de viata, produsele traditionale au continuat sa sustina activitatea companiei.

Pe segmentul auto, strategia a continuat in directia reducerii ponderii asigurarilor obligatorii de raspundere civila si imbunatatirii calitatii portofoliului de asigurari facultative CASCO, sustinuta, in continuare, de subscrierile din zona clientilor retail, arată datele transmise de companie.

“Prima parte a anului 2020 a venit cu provocari majore pentru toata lumea, prin declansarea unei crize sanitare fara precedent din perspectiva dimensiunii si a impactului generat. Efectele acesteia se vor contura mai clar in urmatoarele luni, insa rezultatele din primul trimestru si rapiditatea cu care am reusit sa ne adaptam activitatea la aceasta noua realitate ne arata ca suntem o companie stabila, pregatita si responsabila”, spune Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurari.

Pe divizii, Uniqa Asigurari a raportat la finalul primului trimestru din 2020 rezultate stabile pe segmentul de asigurari non-auto, situate la nivelul celor din aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise in valoare de 8,6 milioane euro pe aceasta linie de activitate, conform IFRS.

În acelaşi timp, Uniqa Asigurari de viata si-a mentinut activitatea in primul trimestru din 2020 la un nivel apropiat de cel inregistrat in aceeasi perioada din 2019, raportand prime brute subscrise din asigurarile de viata in valoare totala de 4,6 milioane euro, conform IFRS. Vanzarea de produse traditionale a continuat sa sustina acest segment, inregistrand o crestere de 16% comparativ cu primul trimestru al anului anterior.

”Transformarea activitatii de asigurari de viata va continua, cu certitudine, in 2020, cu atat mai mult sub impactul situatiei generata de pandemia de coronavirus”, precizează Valentin Coroiu, CEO UNIQA Asigurari de viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO